Ombouw Corolla GTSi van 1.6 16v 4AFE naar 1.6 20v 4AGE

 

Maar toen opeens begon het te kriebelen..... Je wilde eens wat anders dan gewoon een motortje.....! Bij 250.025 km vond ik het mooi geweest! Ik wilde wat anders.

Na lang nadenken had ik zoiets als ik het nu niet doe, komt het er nooit meer van! Ik liep tegen een motor aan waarvan ik dacht, daar is er nog geen tweede van zo ver ik weet in Nederland!!!! Het werd een Blacktop 4AGE 20v 165 pk versie.

Uitgangssituatie:

De motor staat er netjes bij om uitgebouwd te worden. In het totaal kostte het ongeveer een dag om de oude eruit te halen en de nieuwe motor te plaatsen. 

 

Dashboard uit elkaar:

Nu alles uit elkaar ligt ga ik gelijk een (2e) carkit plaatsen zodat ik via bluetooth gebruik kan maken van handsfree mogelijkheden! Altijd handig voor in de toekomst, ik had het toch nog ergens liggen.....

 

Veerpootbrug eruit:

Motor komt los:

 

Klaar om te verwijderen:

Eindelijk hij is los!

 

Echooooooooooooooooooooooooooooo!

 

s'Avonds even een detail vergeten....Geen stroom meer oops! Dus dan maar afplakken die handel. Gelukkig hebben we de dag erna alles even aangesloten zodat ik het alsnog af kon sluiten. En gelukkig maar, nadat alles erin zat begon het behoorlijk te regenen.

Zelfs de uitlaat past op de Blacktop! Voorlopig wil ik met de standaard uitlaat gaan rijden. Gewoon kijken of dit ook een beetje rijdt. Een andere kan altijd nog komen!

 

Daar gaat ie dan! 

Bij toeval zaten er op deze Blacktop TRD bougiekabels.... altijd leuk om die erbij te hebben :-)

 

Hij zit erin! Plug en play. Na een uur of 10 zat ie er in. Allen het stuurbekrachtigingsysteem moet nog aangepast worden. Dit gebeurt met behulp van het systeem uit een e10 (4EFE) en een E11 diesel. Dit kostte ons een bezoekje aan de sloop.

Verder was een inlaatbuis van 80 mm nodig om de K&N bol passend te maken op de motor. Gelukkig bood de buis van een Ford Mondeo uitkomst!

 

 

 

En het past nog ook!

Zelfs de veerpootbrug kan terug de auto in! Echt plug en play!

Zo 1 dag verder, Hij zit er in! Nu de kabelboom nog!

 

 

 Pagina 1                        Pagina 3